10. Herfte I, zondag 5 mei 2019

Al enkele keren achter Isala geweest. Vandaag ben ik over de Kuyerhuislaan naar het Ambeltpad gelopen; dat pad steekt links de Kuyerhuislaan uit, richting noordoost en dus richting De Ambelt. Het pad gaat voorbij de spoorbaan Zwolle-Meppel over in de Sorghvlietweg, die uiteindelijk eindigt op de Herfterlaan in het gebied dat De Herfte heet. Van daaraf is de eenvoudigste route naar huis, de westelijke richting te nemen en bij de eerste spoorwegovergang de spoorbaan Zwolle-Hardenberg over te steken en door de weilanden richting Heinoseweg te slingeren. Vlak langs de Ceintuurbaan in de richting van Zwolle, na het spoorviaduct, moet je een talud op om op het Marslandenpad over de voetgangersbrug te kunnen. Daar ongeveer heb ik waarschijnlijk per ongeluk in de Runkeeper op 'ik ben klaar' gedrukt. Iets verderop merkte ik dat en heb dus een tweede route gestart, die het restant van mijn wandeling langs het kanaal tot thuis registreerde. Opgeteld komt het neer op ongeveer 10,33 kilometer.
Bij de foto's: 1. De sloot, met wat slingers komende vanaf de Zalnésche Wetering en die ook een paar keer langs het spoor Zwolle-Meppel loopt, maakt in het gebied van het Ambeltpad een ruime bocht. Hier die bocht gezien vanaf het bruggetje in het Ambeltpad in noordelijke richting. 2. Dezelfde sloot in zuidelijke richting. 3. Spoorovergang in de Sorghvlietweg van het spoor naar Meppel, blik zuidwestwaarts. 4. Idem richting noordoost. 5. Paarden in een wei langs de Sorghvlietweg. Idem koeien. 7. In het beton van het pad van de Herfte naar de Heinoseweg tref je regelmatig zulke roestvlekken aan; dat wil zeggen dat vlak onder de oppervlakte van het beton waarschijnlijk snippers of schilfers ijzer zitten. Ik vind dat gewoon leuk, vandaar een foto ervan.

Vanwege de abusievelijke trajectstop twee kaartjes; de optelsom is zó gemaakt. Alleen het tempo, dat verlangt wat rekenwerk door de seconden om te zetten in decimalen enz. Dan kom je uit op een tempo van 12:04 min/km. en een totale wandeltijd van 2:04:40; dat wijkt nét iets af van de optelsom 2:04:13, maar wie maalt er om 27 seconden?